НЕУРОТРАУМАТОЛОГИЈА

Додади коментар

НЕУРОТРАУМАТОЛОГИЈА

НЕУРОТРАУМАТОЛОГИЈА

250,00 ден.
Шифра на производ: 7300140

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка
Достапност во книжари
01 Online продавница
Бр.1 Скопје , Центар
Бр.2 Скопје , Центар
Бр. 3 Прилеп
Бр. 4 Скопје, Влае
Бр. 6 Струмица
Бр. 7 Скопје, Аеродром
Бр. 10 Скопје, Џевахир мол
Бр. 12 Штип
Бр. 13 Охрид
Бр. 14 Битола
Бр. 15 Скопје, Рамстор
Бр. 17 Струга
Бр. 19 Струмица
Бр. 20 Кичево
Бр. 21 Скопје, Сити мол
Бр. 22 Скопје, Капитол мол
Бр. 23 Скопје, Дајмонт мол
Бр. 26 Охрид
Бр. 27 Скопје, Аеродром
Бр. 28 Скопје, Капиштец
Бр. 31 Скопје, Тафталиџе
Бр.32 Скопје, Ист Гате

Автор – Спасе Јовковски и Илија Тодоров Книгата е конципирана на начин кој, од една страна, ќе ги осветли механизмите на настанување на оштетувањето на структурите на централниот нервен систем, сместени во черепот и во ‘рбетниот столб, вклучително и секундарните оштетувања, на кои посебно се инсистира во последнава деценија, но истовремено да ги посочи и терапеутските постапки на згрижување на повредените пациенти. Затоа, освен прикажување на патофизиолошките промени по настанатата траума и одговорот на организмот на траумата, значаен осврт е направен на дијагностичките протоколи и постапките кои, во иницијалниот стадиум по настанување на повредата, претставуват постапки на ресуцитација и реанимација, а во следните фази на згрижувањето, дефинитивни тераписки процедури. Во тој контекст, книгата треба да служи и како практичен учебник за згрижување на пациентите со неуротраума, вклучително и овие кои се мулти или политрауматизирани. Tврд формат 473 страници 20,5 х 27 см

Останати производи од оваа група

Во кошничка

360,00 ден.
Во кошничка

590,00 ден.
Во кошничка

756,00 ден.
Во кошничка

80,00 ден.
Во кошничка

100,00 ден.

Прегледани производи

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места