Време за љубов

Додади коментар

Време за љубов

Време за љубов

300,00 ден.
Шифра на производ: 7600831

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка

Уште со самиот наслов на книгата „ Време за љубов” и со посветата го откриваме благородниот, хуман и благонаклон повик на авторската за себенаоѓање и духовно прочистување во спокојните звуци на чистата негибната природа ( во Маврово) и во инспиративното огласување на говорот на акордите на музиката. Оттаму , од страница по страница среќаваме преплетување на нијансирани доживувања на лирски идилични описи на просторот и природата и разбрануваните емотивни возбуди ( и илузорни и реални!) на лучностите: Марија, Ива, Филип, Елиза и Мартин. Приказната се одвива лесно, читливо, веродостојно, сликовито, лирски обоено, без остри резови, со повремени патоказни сентенции за вредностите на животот, за напливите на осамата, за опстојувањето на убавото, продуховеното, творечко, чистото, на минливоста на недоволно достоинственото пред немоќта да му се спротивстави на копнежот...

Издавач

Просветно Дело

Писмо

Кирилица

Останати производи од оваа група

Во кошничка

175,00 ден.
Во кошничка

273,00 ден.
Во кошничка

320,00 ден.
Во кошничка

400,00 ден.
Во кошничка

300,00 ден.
210,00 ден.

Прегледани производи

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места