АНГЛИСКИ ЈАЗИК-прирачник за подготовка за државна матура

Додади коментар

АНГЛИСКИ ЈАЗИК-прирачник за подготовка за државна матура

АНГЛИСКИ ЈАЗИК-прирачник за подготовка за државна матура

200,00 ден.
160,00 ден.
Шифра на производ: 7500035

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка

Положи ДРЖАВНА МАТУРА по АНГЛИСКИ ЈАЗИК со првиот прирачник за оваа намена во издание на Просветно дело! Од авторот Леонора Каталиниќ. Прирачникот е наменет и за учениците и за наставниците, и претставува водич низ испитот по англиски јазик и неговите делови. Целта е подобрување на техниките за читање и за пишување преку јасни инструкции, вежби со објаснувања и примери од текстови слични на оние од матурскиот испит. Изборот на текстови и теми е во согласност со наставната програма за средно образование, а јазичното ниво одговара на Европската јазична рамка (ЦЕФР). Тоа што го прави овој прирачник посебен се корисните совети за двата дела од испитот, вежбите за секоја предлог-задача, со конкретни стратегии и пристап на решавање и одговори со објаснувања кои го олеснуваат учењето. Освен моделите за видови писма, статија и есеј, прирачникот вклучува примери од писма и од текстови, придружени со корисни коментари во однос на: структурата, содржината и јазичните елементи во секој текст. За проверка на стекнатите знаења и вештини, дизајниран е посебен тест на крајот од прирачникот. Вклучена е и посебна листа со сврзувачки зборови и фрази, како и поимник со одредени клучни термини. Со овој прирачник ќе се совладаат техниките за читање долги и кратки текстови и ќе се извежбаат стратегиите за решавање различни типови прашања поврзани со текстовите. Исто така, ќе се достигне степен на успешно пишување одредени текстови, со препознатлива структура и формат, на завидно јазично ниво. Прирачникот е достапен во сите книжарници на Просветно дело.

Автор

Леонора Каталиниќ;

Останати производи од оваа група

Во кошничка

70,00 ден.
56,00 ден.
Во кошничка

70,00 ден.
56,00 ден.
Во кошничка

100,00 ден.
90,00 ден.
Во кошничка

250,00 ден.
Во кошничка

200,00 ден.
180,00 ден.

Прегледани производи

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места