БАЈКА ЗА ПРИНЦЕЗАТА ИРИ

Додади коментар

БАЈКА ЗА ПРИНЦЕЗАТА ИРИ

БАЈКА ЗА ПРИНЦЕЗАТА ИРИ

200,00 ден.
160,00 ден.
Шифра на производ: 7600911

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка

БАЈКА ЗА ПРИНЦЕЗАТА ИРИ Снежана Иљоска-Наумовска „Бајка за принцезата Ири“ од Снежана Иљоска-Наумовска претставува стихувана бајка која како текст е подлога на раскошно илустрирана книга за деца. Основните бајковни елементи се вешто искомбинирани и сплотени на класичен начин, така што јунаците на сторијата се типично бајковни и се наоѓаат во типично бајковни простори и ситуации, а во исто време кореспондираат со имагинацијата на современото дете и со основните воспитни параметри за заштитата на доброто, пријателството, играта, емпатијата, заедништвото. Оваа бајка во себе ја компримира богатата бајковна традиција од различни културни средини, но она што ја прави посебна е тенката нишка што едвај ли ја одвојува од нашата реалност и современост. Зад богатиот превез на имагинацијата се кријат основните потреби на современото македонско дете да го разграничи доброто од злото, да биде секогаш на страната на светлината, да се охрабрува за авантури, да се осмели да се бори за своите цели, да го цени пријателството, да го очекува триумфот на љубовта. При читањето на бајката се доживува сплет од најраспространетите бајковни формули во светската имагинативна литература, поедноставени и доведени до степен на јасност и разбирливост и за децата од нашево време, така што класичните мотиви се преплетуваат со мотиви кои реферираат на светот на денешното дете.

Повез

мек

Број на страници

20

Останати производи од оваа група

Во кошничка

495,00 ден.
396,00 ден.
Во кошничка

120,00 ден.
96,00 ден.
Во кошничка

90,00 ден.
72,00 ден.
Во кошничка

350,00 ден.
140,00 ден.
Во кошничка

120,00 ден.
96,00 ден.

Прегледани производи

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места